PROJEKTLEDARE INOM KOMMUNIKATION

 • Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm, Sverige
 • Heltid

Företagsbeskrivning

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe samt nätverk i södra Afrika och stödjer kampen för ett fritt Västsahara.

Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och har lokalgrupper runtom i Sverige som är engagerade inom aktivism och insamling. På kontoren är vi 25 anställda, verksamma i Stockholm och Johannesburg.

Jobbeskrivning

I denna tjänst projektleder du Afrikagruppernas digitala kommunikationsarbete som fokuserar på att stärka kvinnliga bönders rätt till mat, mark och fröer i södra Afrika. Detta innebär att du leder, utvecklar och utvärderar projektet, samt driver påverkansarbete tillsammans med sakkunniga. Afrikagrupperna använder sig av deltagande kommunikation och vårt kommunikativa material utformas i nära samarbete med våra partnerorganisationer i södra Afrika.

För denna tjänst söker vi en projektledare inom kommunikation, gärna med erfarenhet av/förståelse för insamlande kommunikation. Då dina arbetsuppgifter är varierande bör du tycka det är roligt och utvecklande att arbeta operativt, men även ha förmågan att tänka strategiskt och koppla an projektet till organisationens långsiktiga mål. Vi ser att du är organiserad och lyhörd i ditt arbete, samt tycker om att koordinera och samarbeta, samt har förmågan att ta in olika perspektiv. Du behöver kunna fatta beslut och förstå vikten av att leverera mot uppsatta mål. 2020 kommer vi att söka nya projektmedel för vårt kommunikationsprojekt och projektledare inom kommunikation kommer vara ledande i denna process. Beroende på anslaget för 2021 är tanken att denna tjänst övergår till en fast tjänst.

Du ingår i kommunikations- och insamlingsteamet och samarbetar även med våra policyrådgivare. Du rapporterar till kommunikationschefen. Arbetet är i huvudsak förlagt till vårt huvudkontor i Stockholm och på kontorstid, men resor i Sverige och i södra Afrika kan förekomma i tjänsten.

Kravspecifikation

För den här tjänsten ser vi att du har:

 • Eftergymnasial utbildning inom kommunikation, PR eller marknadsföring.
 • Erfarenhet av att arbeta som projektledare, skriva ansökan, och rapportera samt med budgetansvar.
 • Erfarenhet av kampanjarbete och utvärdering/analys.
 • Erfarenhet av digital kommunikation: sociala medier, publiceringsverktyg, deltagande kommunikation.
 • Erfarenhet av att jobba mot byrå, gärna som beställare.
 • Erfarenhet av den ideella sektorn.
 • Erfarenhet av kommunikation: PR, opinionsbildning och påverkansarbete, pressansvar.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal både på svenska och engelska.

Meriterande:

 • Kunskap och/eller erfarenhet av insamlingskommunikation.
 • Kunskap och erfarenhet av att jobba med frågor kring mat, mark och fröer, gärna med fokus på kvinnliga småskaliga bönder.
 • Vana att arbeta i/med internationella och interkulturella arbetsgrupper.
 • För tjänsten relevant erfarenhet av arbete i, eller på annat sätt förvärvad kunskap om, södra Afrika.
 • Kunskaper i portugisiska.

Ytterligare information

Omfattning: Heltid. 
Anställning: Visstid till och med 2020-12-31 med möjlighet till förlängning och fast tjänst. 
Placering: Stockholm. Resor kan förekomma.
Startdag: Omgående. 
Lön: 32 800 kr (Afrikagrupperna tillämpar solidarisk lönesättning med en fast lönetrappa)
Kollektivavtal: Afrikagruppernas anställda omfattas av kollektivavtal för Ideella Organisationer mellan KFO och Unionen.

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar därför 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar (ökningen sker samma år du fyller 40 år).

Ladda upp ditt CV och personliga brev i ett dokument HÄR senast den 9 december 2019. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser att du som sökande delar Afrikagruppernas värdegrund. Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:
Om du har frågor om tjänsten kontakta Carolina Köhler de Castro, Kommunikationschef, carolina.kohlerdecastro(at)afrikagrupperna.se   
För fackliga frågor kontakta Sofia Gallegos Wallgren, sofia.wallgren(at)afrikagrupperna.se