Gör praktik hos Afrikagrupperna

  • Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm, Sverige
  • Praktikant

Företagsbeskrivning

Om Afrikagrupperna

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe och stödjer kampen för ett fritt Västsahara.

Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och har lokalgrupper runtom i Sverige som är engagerade inom aktivism och insamling. På kontoren är vi 25 anställda, verksamma i Stockholm och Johannesburg.

Jobbeskrivning

Afrikagrupperna söker en praktikant för praktik på vårt kontor i Stockholm våren 2020. För att vara aktuell för praktik hos oss behöver du göra detta inom ramen för en utbildning i relevant område, alternativt som en påbyggnadskurs efter din utbildning.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Afrikagruppernas arbete med kommunikation, kampanjarbete och insamling. På Afrikagrupperna är vi måna om att praktiken blir så bra som möjligt för både praktikant och handledare, därför är platsen anpassningsbar utefter praktikantens kompetensområden och intressen. Praktikanten och handledaren har kontinuerliga avstämningar.

Kravspecifikation

Vi söker dig som vill jobba med och är intresserad av:

  • att projektleda
  • att utveckla vår digitala närvaro
  • att bidra med innehåll till vår webbplats och blogg
  • att engagera och inspirera nya och gamla medlemmar
  • att organisera event och seminarium
  • att se helheten av, och bidra till, insamlingsarbetet i en ideell organisation

Som person är du kreativ och noggrann och du trivs i en miljö där du bidrar till utveckling. I praktiken ingår även viss administration relaterad till insamlings- och kommunikationsarbetet. Du kommer att få stor insyn i hur Afrikagrupperna jobbar.

Meriterande är kunskap inom Adobe programmen som InDesign, Illustrator och Photoshop samt Google Analytics eller Facebook Business.

Ytterligare information

Ansökan
Skicka ditt CV och personligt brev i ett dokument här senast den 12 november 2019. Du behöver inte fylla i något annat. Praktiken är oavlönad på heltid och är placerad i Stockholm. Praktiken börjar med en introduktionsvecka i januari och avslutas efter överenskommelse juni eller juli.

Om du har några frågor om praktikplatsen är du varmt välkommen att kontakta Sofia Gallegos Wallgren, Kommunikatör, på sofia.wallgren(a)afrikagrupperna.se