Vill du jobba med säkerhet i industrin?

  • Heltid
  • Avdelning: Health and Safety
  • Contract Type: Permanent

Företagsbeskrivning

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.

Vi är 19 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Jobbeskrivning

För att möta den spännande utvecklingen i Norra Sverige och ökande efterfrågan på våra tjänster söker vi dig som vill arbeta med Hälsa- och Säkerhet inom processindustrin.

Som Hälsa- och Säkerhetsspecialist arbetar du med våra kunders anläggningar, maskiner, arbetssätt och personal för att uppnå en säker arbetsplats. 

I våra uppdrag kan du arbeta med tex:

  • Maskinsäkerhet, CE-märkning av maskiner och utrustningar
  • Hälsa och Säkerhet i inversteringsprojekt: Agera i roller som Safety Officer/Advisor, Safety Manager, BAS P/U, HSE Expert
  • Säkerställa att Tillstånd och Myndighetskrav efterlevs; Kemiska arbetsmiljörisker, Brandfarlig vara, Seveso-rådgivning, SIL-bestämning, Maskinsäkerhet, Tryckbärande utrustning.
  • Resursförstärkning i organisationer som tex Arbetsmiljöingenjör, Interimschef, Projektledare av HS relaterade projekt hos kund.
  • Verksamhetsledningssystem;  ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001
  • Säkerhetskultur, Säkerhetsrutiner, Säkerhetsutbildningar, Nulägesanalyser inom säkerhet.
  • Riskhantering; t.ex. HAZOP, Grovanalys, PHA

Våra kunder finns främst inom Processindustrin som t.ex. Bioindustri, Kemi, Gruva, Batteri, Metall samt Papper och Massa. Du kommer att jobba med en blandning av korta och långa uppdrag.

I din roll som Hälsa- och Säkerhetsspecialist hos oss kan det förekomma resor runt om i och utanför Sverige då vårt verksamhetsområde är både nationellt och internationellt. Placeringsorter kan vara Sundsvall, Skellefteå, Piteå, Luleå och Kiruna.

Kravspecifikation

Vi söker dig med relevant utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom Hälsa & Säkerhet i roller som till exempel ingenjör, projektledare, verksamhetskonsult, chef och specialist, från branscher som konsultbranschen, processindustrin, industri eller anläggningsföretag. 

Som person är du förtroendeingivande med förmågan att snabbt sätta dig in i nya miljöer, branscher och produkter. Du är självständig men jobbar även gärna med kollegor för att utvecklas och lära av varandra. För att lyckas i rollen som konsult behöver du vara lyhörd, flexibel och gilla utmaningar. Självklart är du noggrann och kvalitetsmedveten med goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

För att jobba med hälsa och säkerhet ställs höga krav, och förmågan att kommunicera är viktig. Vi ställer därför krav på att du behärskar det svenska språket flytande samt är väl förtrogen med engelska.

Då resor förekommer bör du ha B-körkort.

Ytterligare information

Hos AFRY får du utvecklas och samtidigt vara med och bidra till någonting meningsfullt. Du är med och gör skillnad genom att utveckla hållbara lösningar med ett långsiktigt perspektiv. Vi har ett stort fokus på hållbarhet – det är en central del i vår vision och affärsstrategi.

Tillsammans skapar vi hållbara lösningar för framtida generationer.

Vi kommer att gå igenom urvalet löpande. Tveka inte, utan hör av dig om det är något som du undrar över!

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 17 Sept 2023.

Kontaktperson

Sara Nordling
Sektionschef, Operational Excellence 
076-8403001
[email protected]

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Integritetspolicy