Senior Hållbarhetskonsult för processindustrin

 • Kontrakt
 • Avdelning: Health and Safety
 • Contract Type: Permanent

Företagsbeskrivning

AFRY är ett av Europas ledande företag inom ingenjörs-, design- och rådgivningstjänster, med en global räckvidd. Vi påskyndar omställningen mot ett hållbart samhälle.

Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

Jobbeskrivning

För att möta den spännande utvecklingen inom processindustrin i Sverige och globalt, samt ökande efterfrågan på våra hållbarhetstjänster söker vi dig som vill arbeta med hållbarhet inom processindustrin.

Som Senior Hållbarhetskonsult arbetar du såväl med direkta hållbarhetsuppdrag mot våra kunder och som en viktig del i divisionens koncept-, förstudier etc. inför investeringsbeslut för den gröna omställningen. Våra kunder finns främst inom Mining & Metals, Chemicals & Biorefining och Pulp & Paper.

I våra uppdrag kan du tex arbeta med:

 • Strategier för reduktion av växthusgasutsläpp där mål och handlingsplaner ingår
 • Beräkningar av direkta och indirekta växthusgasemissioner
 • Klimatanpassning av industrin och leverantörskedjor
 • Anpassa investeringsprojekt med hänsyn till hållbarhet
 • Genomföra LCAer (livscykelbedömningar) av produkters miljöegenskaper
 • Cirkulära lösningar för att minimera avfall, samt öka värdet av sekundära material
 • Jämföra företags- och produktionsanläggningars hållbarhetsprestanda och utveckla strategier för positionering
 • Energi- och vatteneffektiviseringar och revisioner
 • Hållbarhetsgranskning av anläggningar och leverantörskedjor med hjälp av tex FNs Globala mål
 • Stöd inför certifieringar och verifieringar av såväl företag som produkter

Du kommer vara en nyckelspelare i att sälja in och leda både kortare och längre uppdrag. Som senior konsult kommer du även att agera som mentor för yngre medarbetare inom området.

I din roll som Senior Hållbarhetskonsult hos oss förekommer resor i och utanför Sverige då vårt verksamhetsområde är både nationellt och internationellt. Placeringsort kan vara tex Malmö, Göteborg, Karlstad, Solna, Sundsvall, Umeå, Skellefteå och Luleå.

Kravspecifikation

Vi söker dig med relevant utbildning och flerårig erfarenhet av arbete med hållbarhet inom processindustrin och/eller konsultbranschen. Vi ser helst att du har en utbildning på mastersnivå, samt att du har ett genuint intresse för att utveckla industrins hållbarhetsarbete. 

Som person är du förtroendeingivande med förmågan att snabbt sätta dig in i nya miljöer, branscher och produkter. Du är nyfiken, tar egna initiativ och får/ger energi av att jobba tillsammans med kollegor och kunder. Du uppskattar personers olikheter för att bättre lösa svåra uppdrag. för att utvecklas och lära av varandra. Självklart är du noggrann och fokuserad på att göra kunden nöjd.  

För att lyckas sälja in och leda uppdrag, samt att förmedla ofta komplexa resultat är din förmåga att kommunicera väldigt viktig. Vi ställer därför som krav att du skriver och pratar både svenska och engelska flytande. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Då resor förekommer bör du ha B-körkort.

Ytterligare information

För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda och trygghet i form av kollektivavtal och personalförmåner för alla olika skeden i livet och anställningen – från friskvårdsbidrag och personalrabatter till förmånliga privata grupp- och sjukförsäkringar. Vår personalklubb Club AFRY arrangerar sociala aktiviteter på och utanför kontoret. Allt från skidresor och körsång till veckovisa yogapass, fiskeaktiviteter och löpning – det finns något för alla.

Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående, en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom finns det många sätt att vidareutveckla sig hos oss! Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner där du får möjligheten att gå utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för din tjänst och dina mål. Vi tror även starkt på filosofin att om du ska kunna prestera på jobbet så måste det finnas en bra och hälsosam balans mellan privat- och arbetsliv.

Kanske är det detta som gör att vi rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare?

Intresserad? Skicka in din ansökan med CV och ett personligt brev som beskriver varför du motiveras av rollen.  

Urvalsprocessen kommer att utgå från att man uppfyller grundkraven och kan därefter kompletteras med arbetspsykologiska tester. 

Läs mer om AFRY och vårt hållbarhetsarbete i vår:
Års- och hållbarhetsredovisning: https://afry.com/sv/investor-relations/finansiella-rapporter
AFRY 1.5°C Roadmap: https://afry.com/sites/default/files/2022-11/AFRY_1.5C_Roadmap.pdf 

Kontaktperson

Ola Svending
Senior Sustainability Consultant 
070-652 1830
[email protected]

Skicka in din ansökan redan idag, rekryteringen sker löpande. Sista dag för ansökan är den 1 oktober 2023.

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Integritetspolicy