Projektipäällikkö, Tuuli- ja aurinkovoima sekä uudet energiaratkaisut

 • Sopimus
 • Osasto: Energy (Power generation, T&D and Renewables)
 • Contract Type: Permanent

Yrityksen kuvaus

AFRYn tavoitteena on olla Euroopan johtava suunnittelu- ja konsultointiyhtiö, joka edistää muutosta kohti kestävämpää yhteiskuntaa.

Olemme 19 000 omistautunutta infra-, teollisuus- ja energia-alojen sekä digitalisaation asiantuntijaa, jotka kehittävät kestäviä ratkaisuja tuleville sukupolville ympäri maailman.

Making Future

Työn kuvaus

Haemme nyt projektipäällikköä tuulimittauksiin Tuuli- ja aurinkovoima sekä uudet energiaratkaisut -osastollemme. Etsimämme henkilö on intohimoinen uusiutuvan energian ammattilainen ja motivoitunut edistämään energiamurrosta.

Työtehtäviisi kuuluvat tuulivoimaan ja tuulimittauksiin liittyvät laaja-alaiset projektit, pääosin:

 • vastata osaltasi mittausprojektien onnistumisesta
 • yhteys asiakkaisiin, laitetoimittajiin, alihankkijoihin ja huoltohenkilöihin
 • osallistuminen projektien tekniseen suunnitteluun ja toteuttamiseen (mm. mittalaitteet)
 • mittaustiedon keräyksen valvonta ja raportointi

AFRY suorittaa tuulimittauksia asiakkailleen Suomessa ja kansainvälisesti, ja niissä käytetään niin tuulimittausmastoja kuin sodar- ja lidar-laitteita. Hakijalta odotetaan valmiutta toimia teknisen asiantuntijan ja projektien vetäjän vastuullisessa roolissa. Tehtävään sisältyy myös tarjouksien tekeminen, asiakassuhteiden ylläpito, kumppaneiden tiheä yhteydenotto sekä tuulidatan analysointi.

Tuulivoimaprojektit sijaitsevat ensisijaisesti pohjoismaissa, mutta oman kiinnostuksen mukaan sinulla on mahdollista osallistua kansainvälisiin hankkeisiin.

Pätevyydet

Etsimällämme henkilöllä on:

 • Projektipäällikön kokemusta
 • Vahva ongelmanratkaisu- ja organisointikyky
 • Opintoja ja/tai työkokemusta mittaustekniikasta, tuulivoimasta, automaatiosta, sähkötekniikasta (autom. ja mittauslaitteiden sähköistykset), fysiikan ja elektroniikan/tietotekniikan parista tai muulta soveltuvalta alalta
 • Kyky analysoida suuria datamääriä
 • Sujuva suomen sekä erittäin hyvä englannin kielen taito
 • Erinomaiset kommunikointitaidot
 • B – ajokortti

Lisäksi arvostamme:

 • Kokemusta tuulimittauksista
 • Kokemusta ja/tai verkostoja tuulivoima-alalta
 • Sähkötekniikan tuntemus ja SFS6002-kortti
 • Meteorologisen datan analysointikyky
 • Koodausosaamista, varsinkin Python
 • Muut ohjelmointikielet
 • IP-verkkojen perusteet, etävalvonta

Onnistuakseen tehtävässä hakijan on pystyttävä pitämään langat käsissään silloinkin, kun käynnissä on useampi projekti yhtä aikaa. Hakijalta odotetaan hyvää teknistä ymmärrystä ja sähkötekniikan osaamista.

Työhön kuuluu myös jonkin verran matkustamista, pääsääntöisesti kotimaassa. Keskimäärin odotettavissa on kaksi kotimaan matkustuspäivää kuukaudessa.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden syventää osaamistasi tuulivoiman parissa sekä laajentaa osaamistasi uusille alueille omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti.

AFRYllä saat mahdollisuuden työskennellä alan huippuasiantuntijoiden kanssa ja sinulla on tiimin lisäksi lähes 19 000 kollegaa eri aloilta ympäri maailmaa vakaassa yhtiössä, jossa ideointiin kannustetaan ja innovaatioita edistetään ketterästi. Työmme on vaativaa, mutta vaativuuden vastapainona on vapaus – vapaus kehittyä ja kehittää, sekä yhdistää työ ja vapaa-aika joustavasti mielekkääksi kokonaisuudeksi.

Tuuli- ja aurinkovoima, sekä uudet energiaratkaisut -osasto on osa AFRYn Energia divisioonaa. Tiimimme vastaa tuulivoimaprojektien teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta. Teemme läheistä yhteistyötä muiden AFRYn yksiköiden, kuten ympäristötiimin, liikkeenjohdon konsultoinnin, infrasuunnittelun, sekä kaavoitusosaston kanssa. Lisäksi teemme yhteisprojekteja kansainvälisten kollegoiden kanssa.

Tiimimme koostuu tällä hetkellä yli 20 asiantuntijasta, joilla on taustaa mm. tuulimittauksista, meteorologiasta, analyyseista, simuloinneista, hankekehityksestä, sekä sähkösuunnittelusta. Tiimiläiset työskentelevät AFRYn toimistoilla Vantaalla, Tampereella ja Jyväskylässä. Uuden henkilön toivomme sijoittuvan Vantaalle. Myös etätyöskentely on tiimissämme arkipäivää ja sitä voi halutessaan tehdä projektien ja työn niin salliessa. Tiimihenkeä ylläpidämme viikoittaisilla virtuaalitapaamisilla, sekä lähes kuukausittaisilla tapaamisilla naamatusten, rajoituksien sen salliessa. Lisäksi jokaisella toimistolla on paikallinen yhteisö, joka on tukenasi arjessa. Tiimimme yhteinen työskentelykieli on englanti.

Me AFRYllä haluamme olla rakentamassa kestävää tulevaisuutta ja löytää aina parhaat ratkaisut, jotka palvelevat paitsi asiakkaitamme myös laajemmin yhteiskuntaa. Olemme moderni työnantaja, jonka arvot pohjaavat vahvasti pitkäjänteiseen kestävään kehitykseen.

Lue lisää AFRYstä työnantajana ja mitä työntekijämme kertovat työstään:  https://afry.com/fi-fi/ura-afrylla

Lisätiedot

Työsuhde-edut AFRYllä

Kaikkia AFRYläisiä tuetaan lounas-, liikunta-, kulttuuri-, hieronta- ja työmatkaeduilla. Etätyössä ja vapaa-ajalla AFRYläistä suojaa tapaturmavakuutus. Mikäli AFRYläisen lapsi sairastuu, on työntekijällä oikeus saada apua sairaan lapsen hoitoon.  AFRYläisillä on myös mahdollisuus taittaa työmatka päästöttömästi työsuhdepolkupyörällä. Kaikilla AFRYn toimistoilla tarjotaan työmatkaliikkujille aamupalapuuro.

Vastuullisuus AFRYllä

Vastuullisuus, kestävän toiminnan edistäminen ja kestävien ratkaisujen luominen ovat osa AFRYn liiketoimintastrategiaa ja kaiken liiketoimintamme keskiössä. Yhdistämällä viimeisimmät teknologiat asiantuntijoidemme huippuosaamiseen luomme asiakkaillemme kestävää liiketoimintaa. Lue lisää vastuullisuustavoitteistamme : https://afry.com/fi-fi/artikkelit/vastuullisuus-ja-kestava-toiminta

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Jonathan Sistonen, p. 050 463 74 65.

Jos kiinnostuit, lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen 15.2.2022 mennessä ja liity asiantuntevaan joukkoomme! Aloituspäivämäärä sopimuksen mukaan. Aloitamme haastatteluita jo hakemusaikana, joten lähetäthän hakemuksesi pian.

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Tietosuojakäytäntö