Vi söker Tekniksamordnare Signal

 • Luleå, Sverige
 • Heltid
 • Avdelning: Civil and Structural Engineering
 • Contract Type: Permanent

Företagsbeskrivning

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.

Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

Jobbeskrivning

Tekniksamordnare signal är en central nyckelfigur och spindeln i nätet inom vårt teknikområde signal. Rollen är huvudsakligen inriktad på teknik men innehåller även inslag av både kompetensutveckling och marknad. Tekniksamordnaren är i sin roll direkt underställd vår chef för segment Järnväg.

Som tekniksamordnare kommer du att jobba med många roliga delar; såsom att samla våra signalingenjörer, sprida information, vidareutveckla teknik, rutiner och processer samt därtill omvärldsbevaka, identifiera kompetensbehov och rekrytera i nära samarbete med våra sektionschefer. Målet är att våra signalingenjörer alltid ska vara ett sammansvetsat och kompetent team.

För att hela tiden ha fingret på pulsen kommer du även arbeta aktivt i våra uppdrag med granskning, teknikstöd, projektering eller annan roll som passar din kompetensprofil.

Ansvar och arbetsuppgifter
Tekniksamordnaren är i första hand en stödroll till våra medarbetare inom teknikområde signal men utgör även ett tekniskt stöd till Segmentschef och Sektionschefer.

På AFRY tror vi mycket på friheten att forma och utveckla sin roll utifrån sina egna styrkor. Nedanstående är exempel på ansvar och mandat som ingår i rollen som tekniksamordnare:

Teknik

 • Teknisk support inom teknikområdet
 • Bevakning inom teknikområdet såväl internt som externt
 • I samverkan med nätverksmedlemmar bedriva nätverksarbete/möten/seminarier med inriktning på teknik och teknikutveckling
 • Tillsammans med tekniksamordnare för övriga teknikområden ingå i vårt forum ”Teknikrådet”
 • Teknisk utveckling av Processer, Rutiner och Verktyg

Marknad

 • Stöd i anbudsarbete
 • Marknadsbevakning av teknikområdet
 • Medverka i marknadsaktiviteter/marknadsföring

Uppdrag

 • Medverka vid erfarenhetsåterkopplingsmöten
 • Möjlighet att arbeta viss del inom projektering, granskning eller teknikstöd inom våra uppdrag

Resurser

 • Stöd till Sektionschefer vid rekrytering inom teknikområde signal
 • Stöd till sektionschefer vid kompetens- och resursplanering i anbud och uppdrag

Utbildning/ Kompetensutveckling

 • Tillsammans med sektionschefer planera utbildning så att rätt kompetensprofil finns inom teknikområdet
 • Vara delaktig i planeringen och genomförande av internutbildningar

Kravspecifikation

Vi vill att du som söker har en passion för teknikområdet signal och mångårig erfarenhet inom branschen. Du har erfarenhet av att arbeta som projektör, granskare, specialist eller beställare inom järnvägssignalteknik och har ett stort nätverk i branschen.

Du kanske är:

 • Tekniksamordnare som är redo för nya utmaningar?
 • Generalist inom signalteknik och vill ta steget att leda och utveckla andra?
 • Specialist inom någon del av signalteknik och vill bredda din kompetens samt leda och utveckla andra?

Din teoretiska kunskap har du anskaffat dig från högskolan, yrkeshögskolan, universitet eller liknande. Vi stänger dock inga dörrar för den som inte har en examen, men har anskaffat sig kunskapen på annat sätt. Då AFRY är en organisation som ständigt vill stå i framkant är det meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av interna utvecklings- och utbildningsprojekt.

Då du kommer att vara ansvarig för många olika områden och med ett brett kontaktfält i ditt vardagliga arbete är samarbete en kärnfråga för dig. I dessa kontakter är du inte heller rädd för att ta plats, du driver dina frågor från start till slut oavsett vem du behöver teama upp dig med. Självklart kan man inte samarbeta utan att kommunicera, så vi ser gärna att också kommunikation är ett av dina främsta verktyg.

Ytterligare information

Placeringsort
Vi har kontor över hela landet och när du börjar jobba hos oss kan du välja att sitta på följande platser: Stockholm, Göteborg, Malmö, Borlänge, Gävle, Mora, Sundsvall, Luleå, Norrköping, Linköping, Västerås, Örebro, Karlstad, Hässleholm, Helsingborg, Borås eller Trollhättan!

Vi är såklart också måna om ditt livspussel varav du har möjlighet att jobba från annan plats i samråd med segmentschefen.

Säkerhetsprövning
Denna anställning kan innebära placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras inför säkerhetsklassat uppdrag.

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2022-08-30.
Vi går igenom ansökningar löpande.

Kontaktperson för frågor:
Karin Liljegren, tf Segmentschef Järnväg

Telefon: +46 10 505 41 49
Mejl: [email protected]

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Integritetspolicy