Miljökonsult inom förorenade områden

 • Kiruna, Gällivare, Kalix, Sweden
 • Heltid
 • Avdelning: Water and Environment
 • Contract Type: Permanent

Företagsbeskrivning

Motiveras du av miljöfrågor och vill skapa en hållbar framtid tillsammans med oss? Brinner du för samhällsutveckling och miljö? AFRY kan erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt.

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle och är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. 

Inom AFRY finns möjlighet att delta och driva teknikfrågor nationellt, där förorenade områden har ett eget teknikområde med kopplingar till universitet och forskning.

Jobbeskrivning

Huvudfokus i verksamheten inom förorenade områden är projekt- och fältarbeten samt löpande kontakt med kunder och tillsynsmyndigheter. Exempel på arbetsuppgifter och ansvar som ingår i rollen som miljökonsult inom förorenade områden är att:

 • Planera och utföra miljötekniska markundersökningar, riskbedömningar och åtgärdsutredningar
 • Genomföra fältarbeten
 • Agera miljöstöd och miljökontrollant i åtgärdsskedet
 • Hantera löpande kontakt med kunder, tillsynsmyndighet och avfallsanläggningar
 • Delta i bygg- och projektmöten, både internt och externt
 • Bidra med expertstöd och kvalitetsgranskning i uppdrag
 • Lösa miljötekniskt komplicerade utmaningar

Kravspecifikation

Vi söker dig som har minst 2 års erfarenhet inom förorenade områden. Beroende på dina erfarenheter och kompetenser anpassar vi tjänsten för att nå gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi värdesätter engagemang, flexibilitet och förmåga att samarbeta med andra. För att lyckas bra och trivas i din roll som miljökonsult söker vi dig som har:

 • En akademisk naturvetenskaplig eller teknisk utbildning med avlagd examen inom miljöområdet eller motsvarande
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet inom t.ex. industri- eller infrastruktursektorn, alternativt tillsynsfrågor mot förorenade områden från exempelvis kommunal sektor. Om du har tidigare erfarenhet av provtagning av jord samt grund- och ytvatten eller SGFs certifieringskurser är även detta meriterande.

Vid sidan av din analytiska förmåga och det tekniska/processmässiga kunnandet är det viktigt att du är affärsmässig och har god förmåga att kommunicera med medarbetare och kunder.

Låter detta som en intressant tjänst där du passar in? Passa på att sök redan idag, urval sker löpande.

Ytterligare information

AFRY erbjuder dig spännande och utmanande arbetsuppgifter anpassade efter din erfarenhet och dina utvecklingsmål. Vår arbetskultur är inkluderande och prestigelös. Vi är ett ambitiöst och stöttande team bestående av en mix juniora, mediora och seniora konsulter som gärna välkomnar fler kollegor.

Vi erbjuder flexibla lösningar där du kan kombinera ditt arbete mellan hemmet och kontoret.

Placeringsort: Kiruna, Gällivare eller Kalix
Ange i din ansökan vilken ort du söker för. 

Sista ansökningsdag är 31 augusti 2022. 
Ansökningar hanteras löpande. 

Kontaktperson för frågor:
Nadia Sandström, Sektionschef
[email protected]
010-505 13 62

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Integritetspolicy