Sektionschef Plant Design

  • Luleå, Sverige
  • Heltid
  • Avdelning: Plant Engineering and Piping Design
  • Contract Type: Permanent

Företagsbeskrivning

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.

Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

Jobbeskrivning

Är du en ledare med förmågan att engagera personer i din omgivning? Drivs du av utmaningar och har en känsla för både affärer och människor?  Då har AFRY jobbet för dig!

AFRY Process Industries är marknadsledande i Norden när det gäller konsulttjänster mot processindustrin. Inom processindustridivisionen fokuserar vi bland annat mot Branscherna Gruva och Stål, Papper och Massa, Kemi, Batteri. Vi hjälper våra kunder med att lösa avancerade tekniska problem samtidigt som vi är på väg in i en omställning inom industrin mot en grönare framtid och mer digitaliserad värld.

Du kommer att tillhöra region norr som sträcker sig från Hudiksvall till Kiruna och bli en del av vår ledningsgrupp. Inom vårt ansvarsområde arbetar vi mot industrin med projekthelhetsåtaganden och tjänster inom exempelvis Projektledning, El, Instrument, Automation, Mekanik, Rör, HVAC, Underhåll, Hälsa- och Säkerhet och Projektledning.

I rollen som sektionschef har du ett helhetsansvar över Plant sektionen som erbjuder tjänster inom Plant, Mek, Piping, HVAC och VVS i Luleå. Sektionen har ett trettiotal fantastiska medarbetare. Din roll kommer att vara att leda detta team tillsammans med en gruppchef som kommer direktrapportera till dig.

I rollen har du ett helhetsansvar för sektionens verksamhet i form av personal, affärer, marknadsföring, tillväxt och lönsamhet. Din uppgift kommer vara leda en långsiktigt hållbar sektion med hög kompetens och leveransförmåga, vilket omfattar målinriktat arbete med allt från tjänsteutveckling, marknadsföring och försäljning till rekrytering och utveckling av våra medarbetare. Det viktigaste är att säkerställa att våra medarbetare trivs och får utvecklas i den inriktning de vill genom ditt coachande ledarskap. Vidare kommer du ha ett stort fokus på att ta hand om befintliga kundrelationer, skapa nya affärsmöjligheter och utveckla nya kontakter.

Närmast kommer du vara en del av ledningsgruppen Local Project and Engineering North och vara en viktig spelare i vårt gäng! Vi ska tillsammans bygga framtiden och utveckla vår verksamhet, vi behöver dig som är driven och som vill skapa nya resultat tillsammans med oss! Inom Process Industries Sweden har vi ett stöttande klimat där vi gärna hjälper varandra mellan sektioner i såväl resurs- som expertisfrågor.

Kravspecifikation

Som sektionschef drivs du av utmaningar och är en affärsinriktad lagspelare som har kompetens och erfarenhet inom verksamhetsområdet. Du har en stark vilja att fortsätta att utveckla kundrelationer och organisationen vidare. Utöver ditt intresse för affärer drivs du också av att vårda och utveckla vår personal.

För att lyckas i rollen har du förmågan att skapa, se, och ta möjligheter när de kommer. Du ser förändringar och utveckling som något positivt som håller dig och verksamheten i framkant.

Vi söker dig som kan identifiera dig med våra kärnvärden; Brave, Devoted, Team Player och som känner igen dig i beskrivningen nedan:

  • Du har erfarenhet av ledarskap och personalansvar.
  • Du har erfarenhet av försäljning och är van att interagera med kunder.
  • Du har tidigare haft budget och resultatansvar.
  • Du är högskoleutbildad eller motsvarande.

För att vara framgångsrik i rollen har du ett upparbetat stort och starkt nätverk i regionen som du aktivt använder dig av. Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska samt innehar körkort B då resor i tjänsten normalt förekommer.

Ytterligare information

Rollen som sektionschef kommer erbjuda dig mycket frihet och ansvar samt god möjlighet till utveckling och stimulans tillsammans med alla våra Brave, Devoted, Team Players på AFRY.

För alla våra medarbetare på AFRY erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med framåtanda. Vårt arbete med mångfald är också ständigt pågående, där en mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika på marknaden.

Vi satsar på våra medarbetare och har individuella utvecklingsplaner och erbjuder möjligheter för utvecklande kurser och certifieringar inom ramen för respektive tjänst och karriärsmål.

AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.

Vi uppmuntrar både interna och externa sökande till denna roll. Varmt välkommen med din ansökan!

Låter det här som rätt utmaning för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Rekryteringsarbetet sker löpande vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum som är den 23/6 2022.

Kontaktuppgifter:

Robert Lundwall - Segmentschef 
[email protected]
070-258 08 99

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Integritetspolicy