Konsult inom vattenkraften med inriktning geo

 • Luleå, Sverige
 • Heltid
 • Avdelning: Energy (Power generation, T&D and Renewables)
 • Contract Type: Temporary

Företagsbeskrivning

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle.

Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positivt på många sätt för oss på AFRY. Vi vet att det driver både kreativitet och innovation.

Jobbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens vattenkraft? Vattenkraften i Sverige är under utveckling, då vi går mot ett kraftsystem med 100% förnyelsebar kraftproduktion. Med 500 vattenkraftsingenjörer är AFRY ett av världens största konsultbolag inom vattenkraft och vi vill vara med och driva utvecklingen inom området. Inom Sverige är vi ett 70-tal som arbetar med vattenkraft, varav ca 25 tillhör sektionen Dammar, geoteknik och konstruktion, som nu söker fler medarbetare.

Vi söker dig som vill vara med på resan inom geoteknik kopplad till vattenkraften! Det rör sig om exempelvis jorddammar, grundläggning för kraftstationer och faunapassager, men vi arbetar även med frågeställningar som översvämningsskydd och riskanalyser. Vi söker både dig som kommer direkt från skolan eller har några år i arbetslivet. Det viktiga är att du är intresserad av att lära dig om dammkonstruktioner och vill utvecklas tillsammans med oss.

Hos oss kommer du att få arbeta med allt från utredningar i tidiga projektskeden, beräkningar på geostrukturer och med projektering i olika projekt.  Våra projekt drivs generellt från kontoret eller hemmakontoret men platsbesök på anläggningarna förekommer frekvent. Vi erbjuder ett stimulerande arbete med utmanande uppdrag i ett härligt gäng som finns över hela landet.

Kravspecifikation

Personliga egenskaper är något som vi värderar högt, och för att du ska trivas i rollen - och på AFRY - ser vi att du känner igen dig i våra värdeord BRAVE, DEVOTED, TEAM PLAYERS. Som person är du flexibel, driven och engagerad. Du har förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt och behöver därför vara både strukturerad och analytisk. Vårt arbete utförs till största delen i olika team även om många uppgifter sedan kan utföras självständigt, så att vara en team player och redo att kommunicera med många människor är viktigt!

För att lyckas i rollen har du en Ingenjörs – eller naturvetenskaplig utbildning med fokus på vatten, geoteknik eller konstruktion. Vidare är det meriterande med följande erfarenheter:

 • Beräkningar inom geoteknik, med eller utan FEM-program som exempelvis GEO SEEP/SLOPE och PLAXIS.
 •  Användande av CAD-program som Bentley eller AutoDESK produkter som exempelvis Revit.
 • Fältarbete inom geoteknik
 • Arbete inom vattenkraft eller dammsäkerhetsområdet
 • Arbete inom bygg och anläggningsbranschen generellt

I den här rollen behöver du behärska det Svenska och Engelska språket väl, både i tal och skrift då det efterfrågas av våra kunder.

Ytterligare information

På AFRY är vi passionerade, inte bara på jobbet utan även på fritiden. Vi tror nämligen att om du har roligt i livet presterar du bättre. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en balans mellan privatliv och arbete.

Vi tror att du letar efter en arbetsgivare som kommer att erbjuda dig kompetensutveckling, teamkänsla och roliga uppdrag. Vi förmodar att du presterar på topp när arbetet innehåller intressanta och utmanande arbetsuppgifter och när du får arbeta med omväxlande uppgifter tillsammans med kollegor och kunder. Vi vågar även gissa på att du letar efter en trygg arbetsgivare som erbjuder kollektivavtal och bra villkor:

Något av det vi erbjuder dig:

 • Fast lön och kollektivtal – Trygga komponenter som är en självklarhet för oss!
 • Utfyllnad av lön vid föräldraledighet
 • Vidareutveckling i form av utbildningar och inom våra uppdrag samt genom att nätverka inom AFRY
 • Club AFRY – Vår personalklubb med möjlighet till kultur och sportevenemang, bokklubb, stuguthyrning, yoga mm.

Sista ansökningsdatum är 30 april. Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Jag som blir din chef heter Lisa Bergensten, det är jag och vår team leader Geo Susanna Jannung Bolin som kommer vara dina närmsta kontaktpersoner. Vår ledarskapsfilosofi är att frihet under ansvar i kombination med utvecklande uppgifter, som utförs tillsammans med ledande tekniska experter tar fram det bästa i dig. Det är det vi försöker ge medarbetarna på sektionen Dammar, geoteknik och konstruktion. Vi ser fram emot att höra av dig! 

Kontaktuppgifter

Lisa Bergesten, Sektionschef
[email protected]


Susanna Janung Bolin – Teamleader
[email protected]

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Integritetspolicy